X
    Categories: Părerile mele

AIESEC sau de ce nu mi-au placut niciodata asociatiile studentesti

Cand eram in facultate si auzeam de asociatiile studentesti imi era groaza de ipocrizia de care credeam ca dau dovada. De faptul ca sub pretextul unui grup organizat se profita de naivitatea si inocenta tinerilor care acceptau sa devina membri.

Mai tarziu am inceput sa ma uit mai atent la oportunitatile pe care le ofera asociatiile studentesti pentru membri lor. Dupa ce am fost invitat sa sustin cateva trainguri si workshopuri am fost placut impresioant de feedbackul primit si de interesul celor prezenti.

Dupa aproape 10 ani de la studentie as vrea sa fiu din nou student si pentru a face parte dintr-o asociatie studenteasca. Acum, studentii din AIESEC Bucuresti au decis sa puna la cale Business Congress 2012, eveniment dedicat networkingului profesionist.

Avand suportul unor oameni de afaceri deosebiti, fosti membri AIESEC, s-au apucat de treaba. Unul dintre ei este Ovidiu Bujorean, alumnus Harvard si MIT, actual antreprenor si speaker specializat in Networking strategic stabilit in Washington DC, care s-a oferit sa fie moderatorul evenimentului, aducand dintr-un foc carisma si calitate evenimentului.

Acestuia i s-au alaturat rand pe rand Stefan Palarie, Vlad Craioveanu, Marius Decuseara Brandenburg, Sorin Kertesz, Lucian Despoiu, iar lista ramane in continuare deschisa.

Agenda “congresului” va contine sesiuni de discutii si workshopuri, in care participantilor li se va ilustra prin exemple concrete impactul urias pe care comunitatile profesioniste il au asupra unei cariere sau afaceri. Nu vor scapa fara sa afle cum isi pot imbunatati abilitatile de a relationa si cum pot pune bazele unor retele profesioniste de networking.

Ziua se va termina intr-un cadru special creat pentru o seara practica de networking real, iar participantii vor pune baza unor viitoare parteneriate pe loc.

Inscrierile pentru Business Congress se fac pe site-ul www.businesscongress.aiesec.ro pana la data de 21 martie. Tariful este de 80 de Euro si include toate costurile logistice si protocolul.

Locul de desfasurare a evenimentului: Hotel IBIS, Gara de Nord.

Ionut Munteanu :