X
    Categories: (2008 - 2009) Articole vechi

Avatar (Oscar, Emmy, whatever…the best)

Nu am cuvinte…

Avatar este mai mult decat un film pe care l-am vazut; Avatar este o experienta extraordinara. Are actiune (lupta cu arme), are “Battle for Earth”: umanitatea este iar “extraterestra”, are patriotism (un soi de Braveheart: “This, this is our land!”), sci-fi tehnologic (foarte apropiat de realitatea noastra: somn criogenic si “inca nu au rezolvat problema imponderabilitatii”, display hologramic ), Starship Troopers (Marauders), romantism (povestea de dragoste aproape imposibila), comuniunea cu natura (Na’vi si Pandora), misticism mai rau ca-n Stapanul Inelelor (elfii), mesaj pentru umanitate: nu mai distrugeti planeta (asta n-a prins la romani; dupa film, cei care nu au identificat cosul de gunoi au aruncat resturile de popcorn pe jos), avem in Avatar: The Surogattes, The Gamer (all in one – control mental al identitati exterioare), The Lost World (cand Zburatorul isi alege calaretul – e un serial, insa se regaseste aceasta tema), peisajele sunt incredibile….

Filmul este “WOW”

Orice descriere este subtire…Stacheta e sus acum…Sa vedem de ce mai sunteti in stare acum “creatorilor de filme” !!!

P.S. Si experienta 3D la IMAX ii da o dimensiune incredibila, sincer nu stiu daca IMAX-ul neaparat, insa 3D-ul cu sigurata. Prima data am citit de Avatar de pe FilmeTari.Com

(adaugat 3.01.2010)
Cred ca ar trebui sa scriu poate mai mult despre acest film… Trebuia sa scriu si despre Yggdrasil, poate nu e chiar o noutate pentru unii insa copacul gigant din mitologia Nordica apare in acest film “Hometree” ca o metafora superba.

Ionut Munteanu :