X
    Categories: Părerile mele

Benchmarking Spam & Utilitate Evreiasca

Cand am primit emailul cu subiectul “Google Analytics Benchmarking Newsletter” am fost usor surprins si stresat de faptul ca acest email l-am primit de 10 ori de la adresa analytics-noreply@google.com (wow!!!). Dupa ce l-am citit m-am bucurat ca am fost “spamat” (neologism, o sa apara cat de curand si in DEX) de catre Google.

Este adevarat avand mai multe (si anume 10+) conturi de Google a fost spre surprinderea doar a mea ca am primit de mai multe ori acest email. Interesant insa continutul care nu este deloc inutil.

De mult mi-am dorit sa vad statistici globale vis-a-vis de Bounce Rate sau Avg. Time on Site, si anume: stiati ca in China bounce-rateul mediu este de 58%, unde in UK bounce-rateul mediu este de 41%, valori calculate intre ianuarie 2010 si ianuarie 2011. Aceeasi surprindere am avut-o la timp petrecut pe site, 3:46 in China si 6:06 in US; eu suspectam americanii ca sunt mai inceti insa nu de aproape 200% fata de chinezi : ).

Alte cateva date mi-au atras atentia, si anume: vizitatorii care vin din ppc marketing stau mai putin cu aproape 1 minut fata de media celor care vin din rezultate organice insa acestia din urma au cu 8% mai mare bounce rate-ul.

Iar cea mai mare surpriza a fost cand am aflat ca doar 28% din trafic vine in medie din motoare de cautare si 37% fara oscilatie intre 2009 si 2010 vine din traficul direct.

Concluziile raman sa fie trase de catre fiecare dintre voi, insa acest benchmarking spam si-a atins scopul, si in ciuda iritatiei produse continutul ramane rege si poate transforma o experienta dintr-una rea intr-una buna.

Dati-mi un punct de sprijin si voi muta Pamantul! : )
Poate Arhimede nu se gandea la online marketing insa replica e de actualitate si astazi.

Ionut Munteanu :