Navigate / search

[Guest Post] Bogatia nu este un pacat, iar saracia nu este o virtute (Liviu Munteanu)

[Pe Colonelu’ l-a inspirat … un popa, un preot.]

Respect pentru bogati, dar numai atunci cand bogatia vine dupa cateva generatii de munca adevarata, sau chiar dupa un timp scurt, cand apare in urma unor realizari de care beneficiaza o lume intreaga.

Daca de la presupusa revolutie pana acum au trecut doar douazeci de ani, iar in afara de caramizi in piept nimic, ma intreb daca cele mai multe averi de la noi nu s-au facut cumva pe cai necinstite.

Bogatia nu este un pacat, dar modul cum este obtinuta poate fi uneori un mare pacat. Saracia nu poate reprezenta o virtute, desi unii conationali suspusi o afiseaza cu nesimtire ca o scuza pentru a nu face nimic pentru tara asta “binecuvantata” cu… poporul roman.

Este o scuza la indemana celor care nu vor sa faca mai mult decat vor sa primeasca. Asa au facut intotdeauna si vor face in continuare chiar daca este vorba de razboi, schimbare, tranzitie, criza sau mai stiu eu ce, unii care se numesc profitori.

Dupa iesirea dintr-o astfel de stare, noi, cei multi, suntem intr-o situatie si mai proasta ca inainte, iar ei sunt si mai bogati. Si stiti care-i paradoxul?

Faptul ca dupa un timp se va uita complet cum au facut averile lor cu multe zerouri si-i alegem sa ne conduca tara si sa faca legile dupa care sa se imbogateasca in continuare, chiar daca unii nu stiu sa vorbeasca si sa scrie corect romaneste… cu atat mai putin sa vorbeasca intr-o limba de circulatie internationala(!). Mama lor de agramati!!!

Hai cu Vanghelie, traiasca nea Gigi… daca va aduceti sau nu aminte de “Cum se conjuga verbul a fi”

Ionut Munteanu

Comments

black shop

Mi se pare fairplay sa apreciezi o persoana pt eforturile depuse in ceea ce priveste statutul financiar. Insa atunci cand banii practic sunt varsati dintr-un cont sau altul, merita doar repulsia noastra.

Anca

problema este ca banii lor sunt de fapt munca noastra pentru un trai mai bun….speranta se duce pe apa sambetei….oricum a picat guvernul….alt circ cu alti imbogatiti peste noapte

Dan Paunescu

Foarte bine zis, saracii nu sunt brusc mai virtuosi pentru ca sunt saraci. Corect!

Extra Long Ties

Anca ai perfecta dreptate..
super articol multumim pt informatiie

Telefoane de lux

Ce-ar fi daca politicienii ar face schimb pentru o zi de viata cu oamenii care cumpara din hypermarket doar un cosulet pe luna, plin de produse la reducere? Ca in “Print si Cersetor”. Cati cersetori deveniti printi ar dori sa se intoarca la fosta viata?

Promovare site

Eu cred ca numai atunci poti ajunge bogat cand faci bine celor din jur, cand le imbunatatesti viata. Saracia este o stare pe care o putem depasi, dar prea multi nu fac un efort considerabil.

Jucarii pentru copii

Noi ne facem singuri viitorul. Fiecare decizie ne influentiaza viata, iar pentru a ajunge bogati trebuie sa credem in asta si sa actionam in aceasta directie. Nu vei ajunge bogat daca vrei sa te dai smecher, ci vei ajunge bogat , daca doresti sa ajuti pe cei din jur.