X
    Categories: Părerile mele

“Brand”-urile din Viata Mea

Viata mea se desfasoara alaturi de cateva marci pe care le port cu mine sau cu care ma intalnesc in diferite zile. Ma trezesc: Nike, Apple, Audible, Manufaktura apoi Amway. Beau prima Segafredo si din cand in cand Activia. Plec de acasa cu C & A, H & M, Jack & Jones, Timex, Pineberry si Stonefly, iar daca ma asortez cu ceva negru schimb cu Tissot sau cu G-Shock, depinde cat de sportiv sau elegant imi doresc sa fiu.

In Suzuki, daca nu port Acuvue de la Videt.ro, schimb Fidelity Vision cu Ray-Ban, altfel vad incetosat. Ajung la birou: Swift alimentat de la Petrom. Imi deschid Asus-ul si incep sa raspund la Apple. Beau o Movenpick de la Kfea.ro, mananc Subway si beau Dorna. Cand vreau sa fiu mai energic dau pe gat un Gatorade sau un RedBull. Dupa, ma indulcesc cu Heidi, Raffaello, Betty Ice si Haagen Dazs, cu toate ca ultima stiu ca e o denumire inventata care nu inseamna nimic in nicio limba.

Dar cea mai mare parte la birou o petrec cu Markus de la Ikea, Google AdWords, Analytics, Facebook si Linkedin. Asta dupa ce “Foursquare”. Si dupa ce verific sa vad cum “stau lucrurile” la BCR.

Pe parcursul zilei mananc din cand in cand la “La mama”, Thalia, Manuc Levantin, sau pe undeva pe la Unirii, seara merg la Grand Cinema Digiplex, dau check-in pe Facebook de pe iPhone, ma intorc acasa cu Suzuki, iar cand beau Vinescu sun la Meridian. Ma mai delectez cu Facebook, IMDB si din cand in cand Cinemagia, cumpar carti de pe Amazon, Elefant.ro si le citesc pe Kindle sau ma uit la Samsung si apoi, apoi ma culc nebranduit.

Joi merg la Starbucks, ma intalnesc cu Dragos Roua si particip la OpenConnect si tot Joia, seara, sau cand se potriveste: Lumea SEO PPC, Olivian Breda si SEMRO. Si mai nou: Google Engage Academy.

In vacanta, pastrez momentele cu Nikon, ma deplasez cu ce pica pe Vola, rezerv cu VariantTravel si zbor din cand in cand cu Tarom, mai cu Austrian Airlines si rar dar placut cu British Airways. In weekend G-Club si Lac de Verde. Asta cand nu Salitos.

Cateodata este greu sa se accepte intre ele si se mai intampla sa concureze pentru acelasi om. De exemplu Google nu prea il accepta pe Facebook (aici mai multe) nici macar daca alegi sa platesti pentru asta. Si apoi nici Facebook, pe de alta parte nu prea il accepta pe Google (mai multe aici).

Insa cel mai frumos si pretios brand din viata mea, WebDigital, gaseste modalitati sa impace aceste incompatibilitati prin strategii de PPC Marketing, prin remarketing si prin promovare desteapta si eficienta cu scopul de a aduce beneficii celorlate peste 80 de branduri la care tine si pe care le asista zi de zi.

Uneori viata alaturi de “brand”-uri cu asa personalitate puternica poate fi complicata. Mie imi plac mult cele romanesti. Sunt sigur ca multe dintre ele se vor apropia si mai mult de mine, uite ce a facut Bucuria. Da carcatosilor, stiu ca e brand moldovenesc.

Pe cat mai multe dintre cele care acum sunt mici imi propun sa le sustin cat de bine pot. Exemplul meu preferat de brand mic nascut si crescut in Romania si la a carui notorietate imi place sa cred ca am participat direct este SpeedVet, o marca foarte draga mie si un serviciu foarte clar.

Va “Ionut Munteanu” pe toti, 100% autohton! 🙂

P.S. Multumesc Miruna Popazu pentru ideea acestui articol

Ionut Munteanu :