X
    Categories: Best of Online Marketing

Cat de mare e comunitatea din jurul siteului tau?

Vizitatorii care vin si pleaca fara se se intoarca nu sunt membri ai comunitatii, sunt vizitatori “in trecere”. Membrii comunitatii din jurul unui website sunt cei care sunt loiali si se intorc. Acei membri ai comunitatii tale cauta noi informatii pe aceeasi teme sau interactioneaza cu ceilalti vizitatori prin comentarii si emailuri insa tot pe siteul tau.

Indicatorii unei comunitati in jurul unui site identificati cu ajutorul Google Analytics pentru un website constau in raportul dintre “new visits” si “returning visits.

Astfel cei care viziteaza siteul de cel putin 2 ori sau cei care se intorc reprezinta comunitatea din jurul siteului. Iar valoarea unei astfel de comunitati este data de timpul petrecut pe site, de procentul celor care se intorc pe site din numarul de vizitatori unici, de numarul de vizite intr-un anumit inverval si de numarul de pagini vizitate.

Am dezvoltat acest subiect in articolul “Comunitatile Online Nu Sunt Doar Pe Retele Sociale” pe blogul Republika unde am dat exemple. Care este parerea ta?

Ionut Munteanu :