Navigate / search

Ce s-a întâmplat în luna februarie?

La începutul acestui an m-am hotărât să fiu mai consecvent în a comunica unde sunt și la ce evenimente voi fi prezent. Astfel m-am asigurat că toți cei care îmi urmăriți pagina de Facebook și sunteți interesați de evenimentele la care eu voi participa veți ști acest lucru.

Iată că s-a încheiat luna februarie, o lună productivă și plină de astfel de momente în care m-am întâlnit cu sala. Primul eveniment pe care l-am ținut a fost pe un subiect nou despre Blockchain, descentralizare și crypto. Subiectul pe crypto monede nu a fost mai mult de 15% din conținut și sala a fost extrem de interesată de această zonă, nu neapărat de partea despre blockchain.

Blockchain-ul este o tehnologie promițătoare și cred că va revoluționa felul în care construim aplicațiile astăzi, este un domeniu despre care am început să aflu mai multe. Participanții din sală care nu erau apropiați de concept și nu înțelegeau despre ce este vorba au fost capabili să înțeleagă care sunt principalele aplicații ale sistemului pentru viitor, ce înseamnă minerii, care este rolul pe care aceștia îl joacă si totodată s-au familiarizat cu ”smart contracts”, ”token economy” și ”cryptocurrency”.

Am vorbit puțin și despre ICO-uri (lansări de monedă) și cred că a fost o atmosferă plăcută, m-am simțit la fel cum ne simțeam pe vremuri la Lumea SEO PPC când stabileam o întâlnire în care discutam pe un anumit subiect și după continuam discuția într-un mediu informal, lucru care s-a întâmplat și de data aceasta. Am mers la bere.

La jumătatea lunii am susținut un training pe digital marketing, împreună cu cei de la Train Your Brain. Este un subiect cu care sunt foarte familiarizat, de mai bine de 14 ani am în vedere dezvoltarea în acest domeniu.

Cei care au participat au aflat care sunt cele mai importante și utile instrumente necesare pentru a înțelege ecosisteme precum Google, Facebook, YouTube, Instagram dar și unelte precum AdWords, Analytics, Tag Manager, Business Manager.

Care este dinamica acestor soluții și ce stă în spatele interfețelor, dar și cum pot planifica eficient și ce așteptări reale trebuie să aibă înainte de a începe promovarea afacerii folosind aceste arme de marketing online.

Încă o dată am avut și plăcerea de a participa ca speaker la cea de-a XII-a ediție Digital Marketing Forum unde am vorbit despre ”voice search”, despre asistenții inteligenți și despre această nouă tehnologie care va provoca zona de advertising.

Prima dată când am vorbit la DMF a fost în 2009 și sala era diferită față de cea de astăzi. Singurul subiect central important era cum ajungem la consumatori și cum colectăm intenția de achiziție. Mă gândesc cum o să fie sala și ecosistemul în 2027.

Luna s-a încheiat cu un eveniment drag mie, într-un mediu foarte prietenos și anume Camera de Comerț Româno-Olandeză unde împreună cu reprezentații Valoria și evident NRCC am susținut un training în cadrul knowledge center-ului, cu denumirea ”Connecting B2B Customers to Brands”, unde tema a fost, surpriză, tot digital marketing.

Mai exact am venit cu câteva sfaturi legate de felul în care trebuie gândită investiția bugetului de marketing, despre cum poți stabili o relație sănătoasă cu furnizorii și consultanții. De asemenea, importantă a fost și înțelegerea faptului că uneori trebuie să înveți să ceri și să accepți ajutor.

În cazul în care și tu ești interesat de astfel de evenimente la care urmează să particip, le voi publica în continuare pe pagina mea Facebook. Urmărește noutățile!

Din acestă serie, pe 15 martie te invit la un nou training despre performance marketing organizat împreună cu cei de la Train Your Brain. În cadrul acestuia timp de 7 ore vom aprofunda subiecte ce țin de digital marketing.

Poze evenimente

Ionut Munteanu