X
    Categories: (2008 - 2009) Articole vechi

Cel mai frumos site

Care este cel mai frumos site este oare www.google.ro sau www.2advanced.com, sau poate www.amazon.com, www.emag.ro, www.9am.ro, www.autovit.ro?

Probabil sunt multi clienti dornici sa aiba cel mai frumos site si ceea ce ii opreste sa aiba cel mai frumos site este tocmai parerea puerila despre ceea ce vor de la site.

Daca clientul ar raspunde la cateva intrebari inainte de a incepe calatoria, cateodata aprope interminabila, toate problemele ar disparea.

Prima intrebare

Considerati ca site-ul este mai mult decat o carte de vizita pentru compania dumneavoastra, mai mult decat un fisier editat pentru a retine toate numerele de telefon si numele colegilor, serviciile prestate si denumirea lor?

Daca rapunsul este da, collect 100 dollars and jump to GO. Pe de o parte in gluma, pe de alta parte dramatic daca raspunsul este nu. Acum nu mai stiu cum merge piata, insa la un moment dat pentru un student 100 de dolari pentru un site era o oferta bunicica.

A doua intrebare

Considerati ca parerea dumneavoastra este cea mai importanta in alegerea unui design, unui layout, utilizarea anumitor limbaje si tehnici?

Daca raspunsul este da atunci inseamna ca tocmai nu dati doi bani pe parerea celor catorva sute sau chiar mii de oameni care va vor vizita site-ul.

A treia intrebare

Doriti sa platiti cat mai putin si o singura data pentru site-ul dumneavoastra?

Daca da, atunci renuntati la idee si pastrati bani pentru alte scopuri care vi s-ar parea mai utile. O investitie intr-un site abandonat nu este nici pe departe o investitie. P.S. Clientii nu vin pe site doar pentru ca aveti site.

A patra intrebare

Sunteti dispus sa va implicati in constructia site-ului oferind toate informatiile necesare, participand la toate sedintele pentru organizarea site-ului, oferind materiale pentru constructia site-ului, dedicand timp pentru site?

Daca nu, renuntati, nu are absolut nici un sens sa mergeti la departe daca vrei ca deranjul pentru constructia site-ului sa fie minim, daca doriti sa trimiteti un email cu 5 poze de acum 1 an si un text de prezentare scris de sotie in primul an de activitate.

A cincea si ultima intrebare, cu amendamentul ca pot scrie 100 de intrebari insa incerc sa-mi limitez spiritul critic.

Cum se scrie corect o adresa a unui site www@siteulsupersitealcompanieimele.co sau com pentru ca oricum e tot una sau www.site.ro sau www.site.com?

Daca raspunsul este A AAtunci cu siguranta ar trebui sa va faceti o adresa pe yahoo sau pe gmail si dupa ce va va obosi acest ingrozitor task, dupa ce veti cauta 20 de minute butonul de aprins calculatorul si veti suna la toate numerele de telefon, indignat pentru festele pe care vi le joaca tehnologia veti putea pune pe cartea de vizita www.numelemeu@yahoo.com.

P.S. Daca vi se pare science fiction ce v-am povestit sunt foarte bucuros, insa cu tristete iti spun, exista si mai rau.

Ionut Munteanu :