Navigate / search

De luna asta oprește-te din profitat și implică-te gratis în proiectele sociale!

Înainte platforma percepea o taxă de 5% din donație, însă din aprilie acest lucru s-a schimbat, astfel că nu se mai iau comisioane de la cauze personale. Cam ăsta ar fi mesajul, și anume: hai să ne implicăm mai mult și într-o proporție mai mare, hai cu altruismul!

Cu siguranță ați observat și voi o popularitate tot mai mare pe Facebook a strângerilor de fonduri. Eu cred cu vehemență că este foarte importantă implicarea socială, dar cum să se întâmple acest lucru fără frica de a fi păcălit și în cine putem avea încredere?

Sigur, Blockchain ai spune, dar până la articolul despre asta, rămânem la “banalul” buton ”donează” din platforma Facebook, care este disponibil pentru ONG-uri de câțiva ani, dar acum a devenit mai utilizat ca niciodată. Asa că, dacă ai vreo cauză pe care vrei să o susții poți fie să creezi o pagină dedicată acesteia pentru a strânge bani direct de la prietenii tăi de pe Facebook sau poți să apeși butonul “donează”. WOW!

Atunci când te alături unei strângeri de fonduri poți fi la curent cu progresul campaniei și poți obține actualizări de la organizația pentru care donezi. Astfel că acum este mai simplă gestionarea unei campanii „peer-to-peer” pe Facebook. Nice one, Facebook!

Înainte informațiile despre o campanie de donare se găseau fie pe un site extern fie peste tot în News Feed, acum printr-o nouă funcționalitate, sau „feature” cum îi spun “hipsteki”* se află într-un singur loc. (*nou termen inventat de mine care combină “hipserul” cu “geek-ul pe tech”).

Astfel că și ție ca utilizator îți este mai ușor să rămâi în platforma Facebook, nefiind redirecționat pe alt site. După ce îți introduci datele cardului poți face o donație pe pagina de strângere de fonduri și apoi poți răspândi acest lucru către prietenii tăi mai simplu, profitând de întreg potențialul viral al platformei.

Când este făcută o donație prin butonul de donare, folosind cardul, acest lucru va apărea pe extrasul cardului de credit al donatorului. De asemenea, tot de la Facebook se vor trimite rapoarte cu numele donatorilor și adresa de e-mail (dacă aceștia o vor furniza) către organizațiile de caritate.

Cum putem avea încredere că cei care solicită donația au un motiv întemeiat? Sigur, orice pădure are uscături, însă dacă urmezi acești pași, riști ceva mai puțin:

  1. În primul rând faci “research”, cauți informații despre persoană, situația exactă și cum aceasta a evoluat, cheltuielile necesare și dovezi;
  2. Uită-te ce prieteni au mai donat și pune-le o întrebare, ia legătura cu ei sau dacă este posibil chiar cu persoana direct implicată în cauza pentru care donezi;
  3. După introducerea datelor bancare, verifică să fie trecute corect și de asemenea, verifică și factura. Plus, vezi să ai bani pe card 😉

Ideea mi-a venit după ce am citit și la Sabina – Implică-te și tu, orice donație contează, fie că este prin Facebook sau prin alte metode și la Ionuț – Strângerile de fonduri de pe Facebook cu bune cu rele.

În cazul în care ai o cauză poți să vezi și soluția lui Google pe subiectul susținerii cauzelor și proiectelor sociale.

Ionut Munteanu