Navigate / search

Design dinamic si continut dinamic

Ce insemna continut pentru un site? Continut reprezinta toata informatia dintr-un site. Textele, pozele, filmele, animatiile toate sunt incluse in categoria “continut”.

Fiecare bucatica de continut poate fi mai mult sau mai putin relevanta pentru vizitator, insa fiecare atrage mai mult sau mai putin atentia vizitatorului. Ceea ce este esential pentru calitatea unui site este tocmai calitatea si dinamica acestui continut.

Pe diverse site-uri gasim informatie care se schimba zilnic, poze care se schimba zilnic, filme, animatie toate au o rata de actualizare extrem de mare. Acest continut care se schimba cu frecventa mare se numeste continut dinamic.

Adesea se poate face confuzia intre dinamica unui site din punct de vedere al designului si al continutului. Astfel un site dinamic ca design prezinta anumite particularitati de constructie, este folosit mai mult flash sau daca nu flash, mai multa animatie.

Un site static analizat din punct de vedere al designului este acel site in care butoanele, textul nu este animat. Un continut static este atunci cand textele, imaginile si toate celelalte informatii de pe site raman neschimbate pentru o perioada lunga de timp.

Din pacate dinamica continutului si dinamica designului nu au aceeasi pondere nici pentru motoarele de cautare si nici pentru vizitator. Un site dinamic din punct de vedere al continutului este mai atractiv pentru vizitator si va genera o “rata de intoarcere a vizitatorilor” mai mare, un site dinamic din punct de vedere al desingului va genera doar o stare de buna dispozitie unei anumite categorii de clienti si atat.

Cat despre indexarea in motoare de cautare, continutul dinamic are o pondere mult mai mare. In consecinta, propunerea pentru voi este: generati continut relevant pentru site-ul vostru, oricat de “de prezentare” ar fi acesta; si daca nu va pricepeti angajati un om pentru continut, denumirea jobului este Manager de Continut.

Ionut Munteanu