Navigate / search

INTRO – o bila neagra intr-un site

Priviti un site de weekend, www.vandromtrust.ro, un site muncit de catre “Adrian Romega”. Acest domn probabil are foarte multe cunostinte in constructii, case, oricum in domenii care nu au legatura cu internetul.

Pe langa critica abuziva pe care tocmai am adus-o acestui site, o sa incep prin a prezenta site-urile cu INTRO. Acestea le vedem din ce in ce mai rar deoarece webmasterii si webdesignerii au realizat ca intro-urile nu au nici o valoare.

Din punct de vedere al usability-ului aceast intro este un click in plus pentru utilizator. Un click in plus care in aceasta industrie poate face diferenta intre a inchide pagina de internet si a naviga in continuare.

Din punct de vedere al SEO-ului, INTRO-ul nu este un landing page, neavand continutul unei index, neavand suficient continut nici pentru o pagina de contact, care ar fi cea mai saraca in continut. In consecinta INTRO-ul nu are valoare pentru SEO, nu este deloc prietenos pentru motoarele de cautare.

Din punct de vedere al selectiei targetului – spre exemplu in site-ul www.vandromtrust.ro, limba selecteaza targetul. Exista insa o posibilitate mai diplomata de a scapa de aceasta selectie brutala de inceput.

Fiecare vizitator pe internet are placerea de a fi recunoscut pe baza IP-ului, fiecare IP are o locatie – in functie de locatie se poate incarca o anumita limba, si uite cum am rezolvat selectarea targetului in ceea ce priveste zona / limba.

Unii carcotasi vor spune ca IP-urile se schimba, exista posibilitatea ca ele sa nu fie statice, ci dinamice, exista de asemenea proxy-uri. Da, toate astea sunt adevarata, insa cu riscul de a trimite 4% din vizitatori pe o limba gresita sau intr-o sectiune gresita, nu ati vrea sa renuntati la INTRO.

Ionut Munteanu

Comments

Olivian BREDA

Intro-urile pot avea o valoare emotionala (stii tu, aia care nu iti place tie).

Si eu sunt impotriva lor, din motive de eficienta si viteza.

Forever

sa stii ca sunt oameni care sunt impresionati de o animatie in intro si asta e valabil doar de beneficiariisite-urilor nu de catre vizitatorii site-ului.
Eu am facut urmatorul experiment cu un patron care avea un site cu intro de care era foarte incantat. L-am rugat sa intre pe anumite site-uri care au intro, si a vazut si el ca nu prea gaseste usor ceea ce are nevoie

iMunteanu

@forever

Da, din pacate sunt oameni care sunt impresionati de aceasta animatie. Un mare cacat.