Navigate / search

Lumea Seo PPc (informatii gratuite despre Seo PPC)

Lumea Seo PPC este frumoasa uniune, fuziune, compactare, legare a ceea ce inseamna SEO si PPC. Intrebarea probabil a unora mai la inceput in domeniu de ce SEO PPC si nu SEM, sau de ce nu SEM si SEO si Lumea Seo PPC, raspunsul este destul de simplu (nu e chiar foarte simplu):

SEO (Search Engine Optimization) – inseamna Optimizarea pentru Motoare de Cautare adica modificarea si optimizarea continutului paginilor web pentru a fi relevante pentru anumite cuvinte cheie si pentru a fi “placute” de motorul de cautare dar si (extern) adunarea de referinte de la alte website-uri cu continut asemanator (linkuri).

PPC (Pay-per-click) – este o forma de plata pentru traficul generat prin afisarea de reclama, pentru fiecare click se plateste o anumita suma, in sintagma “lumea seo ppc”, ppc se refera la Pay-per-click advertising care este un subdomeniu al marketingului online care are la baza aceasta forma de plata confundat cateodata pe buna dreptate cu marketing orientat pe rezultat. Aceasta forma de marketing nu se limiteaza doar la motorul de cautare Google (Google Adwords) ci este disponibil pe siteuri partenere Google, servicii Google (Gmail, Google Imagini, etc), pe retele sociale internationale (Facebook, Linkedin, HI5, etc) si pe retele autohtone (Neogen, Sentimente, etc), pe site-uri partenere E-target sau regii de vanzari media autohtone, etc.

SEM (Search Engine Marketing) – este domeniul, subdomeniu al marketingul online ce contine arme de marketing online, care se ocupa de administrarea si planificarea traficului provenit din motoarele de cautare fie platit pe click fie natural prin SEO.

In continuare este un citat din comunicatul de presa pentru lansarea evenimentului Lumea Seo PPc unde va invit sa invatati mai multe si sa schimbati carti de vizita cu omeni din domeniu.

„Din ce în ce mai mulți oameni caută să înțeleagă cum să se promoveze eficient pe Internet și fratele mai mare al optimizării pentru motoare de căutare este incontestabil marketingul orientat pe cuvinte cheie plătite per click în cadrul motoarelor de căutare și în alte rețele. Fuziunea Click Planners cu SEO World Coffee era o necesitate a pieței românești. Evenimentul a fost poziționat astfel ca suport pentru un grup mai mare de participanți interesați”

Ionuț Munteanu (iMunteanu), Online Marketing Manager pentru Republika.

Ionut Munteanu

Comments

Puterea subconstientului

din pacate nu se discuta prea multe chestii pe acest site… doar se pun poze de pe la intalniri si cam atat… ar fi frumos daca s-ar discuta pe site si despre SEO, SEM, PPC…