Navigate / search

Mi-am promis să fac asta în urma unui eveniment la care am vorbit

 

Sâmbăta trecută am fost invitat de Digital Glamour să vorbesc pentru creatorii de conţinut despre cum pot folosi Google Analytics pentru a înţelege mai bine publicul care îi citeşte. Au fost vreo 50 de suflete, 95% femei, Digital Glamour fiind o comunitate de creatori de conţinut pentru targetul feminin. Am fost cu Alex Drăgan, Senior PPC Marketing Specialist la WebDigital, meseriaș pe Google Analytics.

Alex le-a vorbit despre partea tehnică intens, punând bazele pentru prezentarea mea, ceva mai artistică. M-am axat mai mult pe partea de interpretare a datelor colectate. Cu toate că subiectul pare adesea greoi, prea tehnic poate, m-am simţit foarte bine în compania creatorilor de conţinut.

Eram convins şi înainte, dar mi s-a confirmat din nou, că oamenii care aleg această cale sunt foarte creativi şi se adaptează rapid în majoritatea contextelor. Scriu acest articol încântat de faptul că văd o implicare în ceea ce priveşte informarea şi educarea în marketing online a acestei categorii. Eu, în calitate de meşter, mă confrunt cu dificultăţi în activitatea zilnică tocmai din cauza acestei lipsei de înțelegere din partea terţelor persoane cu care interacţionez.

Nu spun “fiți toți specialiști”, dar îmi doresc să treceţi măcar printr-un articol despre ce înseamnă lucrurile care fac din ce în ce mai mult parte din viaţa voastră digitală. Pentru cei mai avansaţi în ale Web Analytics-ului vă recomand blogul lui Gabi http://web-analytics.ro/.

E timpul să depăşim frica autoimpusă, născută din necunoaştere, în ceea ce priveşte online-ul. E o certitudine. “Digital” şi “online” sunt parte din viaţa noastră. Modul cel mai eficient pe termen lung de a depăşi această ambiguitate adusă odată cu evoluţia tehnologică este tocmai devotamentul susţinut de a educa oamenii din această industrie.

Dacă mă gândesc la întrebarea „Cu ce ai rămas în urma workshopului?“ pot răspunde ferm „Anul acesta sunt hotarat să îmi dedic cel puțin la fel de mult timp pentru a vă da o mână de ajutor în a înțelege acest domeniu.“

Experienţa pe care am adunat-o de-a lungul anilor sper că ma va ajuta să o redirecţionez către cei care vor să afle, către cei care vor să fie informaţi, către cei care vor să devină specialişti. Până la următorul eveniment voi face tot posibilul să scriu mai des pe blog.

Word of wisdom şi gluma din laitmotiv în workshop: Când orice altceva eşuează, mă găsiţi căutând „certificat de rezidenţă fiscală“ pe Google :))

Ionut Munteanu