Navigate / search

Militia Hi5

Mie imi place Hi5.com, mi-a placut de la inceput si imi place in continuare. Comunitatea creste din ce in ce mai mult si oamenii sunt interesati sa comunice toate “bazaconiile”.

Utilitatea mai putin legala pentru Hi5 este folosirea relatiilor in scopul promovarii unui serviciu sau produs. Aceasta din urma este o ilegalitatea conform “termenilor si conditiilor” hi5. Aceasta ilegalitate deranjeaza foarte tare pe detinatorii acestei proprietati, atat de mult incat s-au oranduit in MILITIA HI5

Mai clar, o afacere mica pentru care un buget de promovare de 500 de euro pe luna este un sacrificiu incearca sa se promoveze folosind toate metodele care nu implica costuri foarte mari si astfel acceseaza o campanie CPC pe de o parte, SEO pe de alta si nu in ultimul rand se foloseste de retele sociale pentru a raspandi informatii despre servicii sau produsele pe care le vinde.

O modalitatea de a te ajuta de retelele sociale pentru a promova serviciile si produsele este constructia unui cont, folosim exemplul hi5, astfel un cont pe Hi5 unde poti prezenta serviciile intr-o maniera placuta, de forma: eu sunt Ionela, sunt un magazin virtual si ma gasiti la adresa www.ionela.ro, imi plac produsele X, etc; adaugam la acest profil cateva poze ale echipei sau ale produselor si incepem sa facem cat mai multi prieteni carora le comunicam sa ne cunoasca.

Aceste conturi sunt considerate abuzive si sunt sterse de catre proprietarii domeniului motivul fiind necapitalizarea. Este jalnic; daca promotorul acestei ilegalitati ar fi avut un buget suficient de mare pentru a se promova ar fi utilizat resursa hi5 intr-un  mod legal.

Tudorel Butoi, profesorul meu de psihologie judiciara, ne spunea la un curs, cand a fost Andrei Gheorghe prins cu marihuana sau suspectat, ca ar fi trebuit sa culeaga marul cand e copt, sa-l fi lasat pe Andrei Gheorghe sa fumeze, sa-l urmareaza si sa-l prinda cand se simtea confortabil ca si consumator si sa nu faca un tam-tam inainte; bineinteles ca acest exemplu era o dezvoltare a zicalei “nu te arunca ca musca la cacat”.

Revenind la Hi5: lasa firma mica sa creasca, sa devina mijlocie si mare si vino cu o propunere atunci cand poti sa capitalizezi ceva de pe urma ei si daca nu poti sa capitalizezi ca esti slab ca vanzator, lasa-o balta, nu sterge contul caci nu te deranjeaza cu nimic; si continua sa te gandesti ca pizza care iti vine repede, mancarea chinezeasca, coaforul din colt, doctorul stomatolog ala bun, mecanicul ala ok ar pierde din clienti si ar exista si un efect asupra ta, proprietarule de domeniu.

NU exista o pierdere pentru detinatorii proprietatii daca eu am un cont comercial. Este doar o rautate din partea lor sa stearga acest cont fara a avea un beneficiu al acestei stergeri.

Toata stima si respectul militiei hi5 din Romania care are aceasta proprietate in supraveghere.

Ionut Munteanu

Comments

Oana

Si de asta imi place mie facebook. Poti sa promovezi in voie: produse, evenimente.

Olivian BREDA

Facebook e si mai rigid decat Hi5. 🙂

Frumoasa noua tema, vezi ca butonul de \"Submit comment\" nu afiseaza textul corect in FireFox 3.

Implant dentar

Aham, deci nu ar trebui sa te deranjeze numele meu. 😀

munteanu

Chiar apreciez calitatea link-buildingului. Trebuie sa ai in vedere totusi ca daca pe pagina mea as spune ceva despre “implant dentar” atunci ar avea un efect pozitiv pentru tine.

Doar pentru ca ai un link in plus catre pagina ta dintr-o pagina fara continut relevant pentru domeniu :O, eu stiu…what is Google sandbox?

Oricum scrie implant dentar si duce catre pagina de implant dentar, care are in titlu implant dentar, si care are meta-uri cu implant dentar. Este extraordinar cat implant dentar am pe pagina.

😉

inregistrare domenii

Eu am iesit de mult din sandbox, deasemeni sper sa un te deranjeze numele meu :). Un link in plus nu strica. Cat despre hi5.com, ce sa zic, probabil vor sa pastreze tema de site social, valabil numai pentru persoane, altfel s-ar ajunge un mare bazar si multi ar renunta la cont. Eu as face la fel.
PS: vezi ca butonul de submit nu are nume…

Mihai

Daca e o promovare abuziva … in care membrii sunt “spamuiti” mi se pare o decizie corecta a acestei “Militii”, insa ata timp cat promoovarea se realizeaza la un nivel mic … nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni, chiar nici nu ar trebui sa se observe ca nu este un cont de companie.

Stiri Mondene

Eu unu nu m-am prea incurcat cu hi5 sau cu alte siteuri de comunicare:)

Andreea

Eu votez cu cea mai in voga retea sociala: Twitter. 😉 Go si tu Cirip.ro 🙂