X
    Categories: (2008 - 2009) Articole vechi

Militia Hi5

Mie imi place Hi5.com, mi-a placut de la inceput si imi place in continuare. Comunitatea creste din ce in ce mai mult si oamenii sunt interesati sa comunice toate “bazaconiile”.

Utilitatea mai putin legala pentru Hi5 este folosirea relatiilor in scopul promovarii unui serviciu sau produs. Aceasta din urma este o ilegalitatea conform “termenilor si conditiilor” hi5. Aceasta ilegalitate deranjeaza foarte tare pe detinatorii acestei proprietati, atat de mult incat s-au oranduit in MILITIA HI5

Mai clar, o afacere mica pentru care un buget de promovare de 500 de euro pe luna este un sacrificiu incearca sa se promoveze folosind toate metodele care nu implica costuri foarte mari si astfel acceseaza o campanie CPC pe de o parte, SEO pe de alta si nu in ultimul rand se foloseste de retele sociale pentru a raspandi informatii despre servicii sau produsele pe care le vinde.

O modalitatea de a te ajuta de retelele sociale pentru a promova serviciile si produsele este constructia unui cont, folosim exemplul hi5, astfel un cont pe Hi5 unde poti prezenta serviciile intr-o maniera placuta, de forma: eu sunt Ionela, sunt un magazin virtual si ma gasiti la adresa www.ionela.ro, imi plac produsele X, etc; adaugam la acest profil cateva poze ale echipei sau ale produselor si incepem sa facem cat mai multi prieteni carora le comunicam sa ne cunoasca.

Aceste conturi sunt considerate abuzive si sunt sterse de catre proprietarii domeniului motivul fiind necapitalizarea. Este jalnic; daca promotorul acestei ilegalitati ar fi avut un buget suficient de mare pentru a se promova ar fi utilizat resursa hi5 intr-un  mod legal.

Tudorel Butoi, profesorul meu de psihologie judiciara, ne spunea la un curs, cand a fost Andrei Gheorghe prins cu marihuana sau suspectat, ca ar fi trebuit sa culeaga marul cand e copt, sa-l fi lasat pe Andrei Gheorghe sa fumeze, sa-l urmareaza si sa-l prinda cand se simtea confortabil ca si consumator si sa nu faca un tam-tam inainte; bineinteles ca acest exemplu era o dezvoltare a zicalei “nu te arunca ca musca la cacat”.

Revenind la Hi5: lasa firma mica sa creasca, sa devina mijlocie si mare si vino cu o propunere atunci cand poti sa capitalizezi ceva de pe urma ei si daca nu poti sa capitalizezi ca esti slab ca vanzator, lasa-o balta, nu sterge contul caci nu te deranjeaza cu nimic; si continua sa te gandesti ca pizza care iti vine repede, mancarea chinezeasca, coaforul din colt, doctorul stomatolog ala bun, mecanicul ala ok ar pierde din clienti si ar exista si un efect asupra ta, proprietarule de domeniu.

NU exista o pierdere pentru detinatorii proprietatii daca eu am un cont comercial. Este doar o rautate din partea lor sa stearga acest cont fara a avea un beneficiu al acestei stergeri.

Toata stima si respectul militiei hi5 din Romania care are aceasta proprietate in supraveghere.

Ionut Munteanu :