Navigate / search

Mulțumesc

Mi se pare un lucru maret când te gândești la naștere. Și-am să încep de la întrebarea “când te-ai născut” pe care o consider lipsită de profunda semnificatie a gandului “ce erai înainte de-a te naște”.

Apoi as vrea sa-i multumesc mamei care înainte de a ma naște m-a dorit. Am fost un gând al unui cuplu tânăr de a crea viața. De a sărbători iubirea si timpul lor.

Si apoi mama, câteva luni m-a ținut in burta ei si m-a nascut. In lacrimile de fericire ale celor care ma asteptau am ieșit eu strigand.

Repede am învățat sa plâng si apoi am învățat sa plâng pentru diferite lucruri. Si apoi am mers, nu înainte sa nu pot dormi de ceva dureri de început. Am crescut in grija lor pentru mine si in iubirea lor de-atunci.
Si-am invatat sa vorbesc de la cei ce stiiau mai bine. Le multumesc.

Si poate pentru unii e absurd insa pentru toți ceilalți a fi sufocat de grija e bine. A fi inconjurat de atentie, a fi disciplinat de frici nu strica la început. Apoi am descoperit diferite enigme ale lumii pe care le-am descifrat împreuna. De la dragoste, iubire, dezamagire, cunoaștere, descoperire si pana la libertate, disciplina, constrangeri si pericol.

Apoi pasiune, patos, sinceritate si responsabilitate. Si astea-s doar câteva din ce m-a invatat ce merita subliniate cu doua linii.

Apoi am putut singur si ceva s-a rupt, caramida cu caramida am adunat greșeli, neatentii si izbucniri de sinceritate si ne-am îndepărtat.

Acum e cel mai mult loc dar e cel mai putin timp si e îngrozitor sa stii sa vezi minutele, orele, zilele cum trec si cum cu fiecare moment ea apune. Si el.

As vrea sa-i am mai des aproape dar ne desparte putin spațiu si mult prea mult timp. Trăim in aceeași ora epoci diferite si suntem pe același pământ in lumi diferite.

As vrea sa le multumesc pentru ziua mea de naștere. Azi am înțeles ca nu e despre mine, e despre ei si despre lumea evazata si modernă care mi-a dat naștere atunci pentru ca eu sa pot sărbători astăzi digital. Bineinteles ca ei vor spune ca e despre mine.

Am inteles acum pentru ca abia atunci când te gândești că “vei deveni părinte” poți înțelege…

Ionut Munteanu