X
    Categories: Invitați pe blog (Guest Posts)

[Guest Post] Nu pot sa tai o pasare dar… (Liviu Munteanu)

Nu pot sa tai o pasare, nu merg la vanatoare ca nu sunt in stare sa impusc un vanat, imi este mila cand se taie porcul, nu simt vreo satisfactie cand pestele prins se zbate in mana mea si i se scurge viata, …nu am sange de vanator. Am avut acasa la bunici caini, dar nu le dadeam drumul pe strada ca nu cumva sa muste pe cineva – cainii aceia aveau un stapan, iubitor de animale, dar si de semenii lui. Nu sunt dusmanul animalelor!

Sunt insa dusmanul cainilor fara stapan pe care ii intalnim la tot pasul prin oras, in numar din ce in ce mai mare si care sunt si vor fi un real pericol daca nu luam masurile necesare.

Tot mai multe persoane au fost atacate de cainii fara stapan, inclusiv copii, in unele cazuri cu urmari deosebit de grave. Cu toata publicitatea facuta tot nu se vede nimic. Aceste animale in haita devin foarte periculoase si, atentie, nu sunt niste catelusi ci sunt caini de talie mare. Marcarea, inregistrarea si sterilizarea animalelor nu le schimba acestora instinctele de a ataca, mai ales in haita.

Un caine dus in lesa de stapan trebuie sa aiba si botnita cand se deplaseaza printre oameni, mai ales cei de talie mare, dar acestia nu sunt in lesa, nu au botnite, fac mizerie peste tot si…ataca, in special batrinii si copiii de pe strada.

Vrem sa avem orase adevarate, curate, sigure si frumoase, orase europene in care sa nu ne fie teama ca vom fi atacati de caini atunci cand iesim pe strada.

,,Luptatorilor pentru drepturile animalelor” le recomand sa ia animalele in casele sau in curtile lor, iar cand vor scoate cainii pe strada sa-i tina in lesa, cu botnita, sa aiba la ei maturica sa adune mizeria…si sa vina pe biciclete…Au cainii astia o placere deosebita sa-i atace pe biciclisti…

Pentru monitorizarea cainilor fara stapan – capturare, marcare, sterilizare – construirea si intretinerea adaposturilor, hranirea animalelor, asigurarea personalului etc, se asteapta aproape totul de la primarii, care vor trebui sa cheltuie din bugetul local, buget la care ne-am adus toti aportul.

Pentru tratarea celor muscati se cheltuie din banii alocati spitalelor, bani bugetari, adica tot de la noi si care ar putea fi folositi la alte nevoi medicale care si asa sunt foarte multe.

Addendum iMunteanu (by iMunteanu)
Ce pizda masii, am ajuns sa-mi fie frica sa ies din casa. O sa imi iau pistol si o sa ucid fara mila orice este periculos pentru mine fie el cainele de pe strada sau cainele care nu-i in lesa. Eu sunt om si el e animal si eu sunt azi stapanul planetei mele.

Ionut Munteanu :