Navigate / search

Nu Vrei Sa Inveti Sa Faci Singur

Marketingul online nu este mai simplu sau mai complicat decat sa schimbi un bec, sa bati un cui, sa instalezi o masina de spalat, sa schimbi o bujie, sa indrepti o janta, sa tai un pom, sa prasesti, sa torni ciment, sa ranesti la porci sau la oricare alte animale.

Sunt insa sigur ca nu decizi sa faci nici unul din aceste lucruri cand te gandesti sa te apuci sa vinzi carne.

Motivele pentru care romanii in special incearca sa faca putin din toate, lipsa specializarii si “atotstiinta” reprezinta poate doar ramasitele societatii comuniste sau avem noi ceva in sange ceva care ne otraveste zi de zi performanta.

Imi place cand fac pana sa ma duc la vulcanizare si problema sa fie rezolvata de cei care sunt specialisti dar vreau in caz de urgenta sa am un manual de “cum se schimba o roata” sau un numar de telefon al celui care stie, insa nu schimb eu roata din motive de optimizare de costuri pentru ca s-ar putea sa nu strang bine suruburile si sa mor.

Mult succes celor care se incumeta sa faca toate mediocru in loc sa se centreze pe a face un singur lucru insa ceva mai bine.

Astfel as sfatui pe toata lumea sa renunte sa incerce sa le faca pe toate si sa ceara ajutorul. Ii sfatuiesc sa consume ajutorul prietenului, deranjantule de emailuri primite, sms-uri ce te chinuii si te obosesti cu reclame afisate abuziv pe siteul tau favorit.

Nu uita prietene ca daca nu accepti ajutorul lor vei avea doua dezavantaje: va trebui sa platesti pentru tot ceea ce e gratuit si este platit de cel pe care il spurci de cate ori ai ocazia (pe ala de ti-a pus un banner in fata, pe cel ce te-a abuzat cu un email si cu un sms) sau te apuci si le faci tu pe toate.

Succes !
(adaugat 30.08.2010) Ca sa vezi cititorule ca nu sunt singurul care gandeste asa iti recomand si articolul lui Tudor Totolici, Indolenta sau agonie?

Ionut Munteanu

Comments

miniclip

Salut, tocmai am trecut si acest blog pe lista site-urilor care le citesc zilnic. O zi buna ! si tine-o tot asa

Ceapros

am sa incerc sa-ti urmez sfaturie.multumesc mult

carucioare gemeni

Neaparat trebuie sa-mi fac un magazin on-line. Trebuie intai sa gasesc ce sa vand… Foarte de folos articolul, multumesc.

Filme online

Suntem balcanici, noi ne pricepem la toate! De ce sa-i dau banii mei lui X ca sa faca Y, ce, eu nu pot sa fac?
Buna remarca lui Sorin de la ibebe – “un magazin on-line, neaparat!”

Spiru Haret

“un magazin on-line, neaparat!”
Si sa vinzi ce, pe vremurile astea? Am o prietena care si-a pus pe blog reclama celor de la e-mag si in 6 luni a adunat 20 de ron. Bani de tigari

CaliVita

Nu poti sa faci totul singur si nu poti invata sa faci de toate, dar trebuie sa ai habar de cat mai multe, ca poate nu ai semnal la telefon si trebuie sa te descurci singur cu montatul rotii

Dezvoltare personala

problema e ca atunci cand apelezi la serviciile cuiva cu experienta, eventual un expert, sa zicem, preturile sunt enorme si avand in vedere ca esti la inceputul afacerii, nu-ti permiti. la inceput poti sa pornesti incet, facand tu cat mai multe si apoi cand merge bine treaba, mai delegi din task-uri..

jocuri

Eu de fiecare data cand ma apuc sa fac ceva singur o dau in bara, de exemplu pe la masina … hai ma ca schimb eu filtru de benzina ca nu o fi asa greu, si rupt cate un surubu distrug cate ceva, asta e daca nu am mana de mecanic

Blugi conici

Este bine sa te pricepi la un lucru atat de bine incat sa fi foarte bun, dar ar fi recomandat sa ai si o a doua specializare, pentru a nu ramane descoperit.