X
    Categories: Părerile mele

Nu Vrei Sa Inveti Sa Faci Singur

Marketingul online nu este mai simplu sau mai complicat decat sa schimbi un bec, sa bati un cui, sa instalezi o masina de spalat, sa schimbi o bujie, sa indrepti o janta, sa tai un pom, sa prasesti, sa torni ciment, sa ranesti la porci sau la oricare alte animale.

Sunt insa sigur ca nu decizi sa faci nici unul din aceste lucruri cand te gandesti sa te apuci sa vinzi carne.

Motivele pentru care romanii in special incearca sa faca putin din toate, lipsa specializarii si “atotstiinta” reprezinta poate doar ramasitele societatii comuniste sau avem noi ceva in sange ceva care ne otraveste zi de zi performanta.

Imi place cand fac pana sa ma duc la vulcanizare si problema sa fie rezolvata de cei care sunt specialisti dar vreau in caz de urgenta sa am un manual de “cum se schimba o roata” sau un numar de telefon al celui care stie, insa nu schimb eu roata din motive de optimizare de costuri pentru ca s-ar putea sa nu strang bine suruburile si sa mor.

Mult succes celor care se incumeta sa faca toate mediocru in loc sa se centreze pe a face un singur lucru insa ceva mai bine.

Astfel as sfatui pe toata lumea sa renunte sa incerce sa le faca pe toate si sa ceara ajutorul. Ii sfatuiesc sa consume ajutorul prietenului, deranjantule de emailuri primite, sms-uri ce te chinuii si te obosesti cu reclame afisate abuziv pe siteul tau favorit.

Nu uita prietene ca daca nu accepti ajutorul lor vei avea doua dezavantaje: va trebui sa platesti pentru tot ceea ce e gratuit si este platit de cel pe care il spurci de cate ori ai ocazia (pe ala de ti-a pus un banner in fata, pe cel ce te-a abuzat cu un email si cu un sms) sau te apuci si le faci tu pe toate.

Succes !
(adaugat 30.08.2010) Ca sa vezi cititorule ca nu sunt singurul care gandeste asa iti recomand si articolul lui Tudor Totolici, Indolenta sau agonie?

Ionut Munteanu :