X
    Categories: Best of Online Marketing

Povestea serviciilor tale speciale (ca-n povesti)

Cercetarea

Cunostintele pe care le ai sunt speciale si serviciile pe care tu le prestezi sunt speciale, contin sarea si piperul natural ce da gust tuturor lucrurilor. Mai contin insa si ingredientul secret care le face sa fie speciale si doar oferite de tine.

Marca (brandul)

Unicitatea nu este ingredientul special pe care il cauti in servicii de succes, bineinteles ca ar fi de preferat sa nu faca nimeni ceea ce faci tu si sa fie si nevoie de ce faci tu precum leacul pentru cancer.

Analiza concurentei

Dar, de cele mai multe ori se intampla ca lucrurile pe care ne decidem sa le facem sa fie facute si de alti, si chiar bine, atunci apare dilema si prima “usa-n nas”: “sa-l mai fac?”.

Analiza SWOT

In majoritatea situatiilor raspunsul este DA. Ceea ce trebuie sa faci este sa identifici in serviciile tale acel “je ne sais quoi” care le face speciale, nu unice. Sa-ti spun un secret: daca nu-ti vine repede in minte o trasatura speciala construieste-o, imagineaz-o.

Promovarea (aici as vrea sa scriu online, dar n-as fi drept)

Dupa care, chiar si “Fat Frumos” ar fi avut o problema daca ar fi stat intr-o camaruta mica si cu lumina stinsa si nu spunea lumii ca este chipes.

Iesi afara! Spune la cat mai multi ca ai anumite trasaturi, invata-i pe cei din jur trasaturile tale speciale, ajuta-i fara sa le ceri nimic, fii acolo unde cauta, fii prezent in momentele in care fac ceva legat de serviciile tale speciale si mereu spune-le o poveste.

Fidelizare

Dupa ce te-au gasit si au vazut cat de speciale sunt serviciile tale tine-i aproape, urmareste-i si incearca sa le dai ce au nevoie, mai intai atentie, prietenie.

Intr-un final, dupa ce au fost multumiti de atentia si prietenia ta stabileste un loc in mintea lor doar pentru serviciile tale speciale si ramai acolo, ca ei sa stie ca oricand au nevoie te vor gasi pe tine.

Eu vreau sa cumpar de la tine.

Ionut Munteanu :