Navigate / search

[Guest Post] “Rusinica domnule Patron!” (Liviu Munteanu)

Duminică ne intorceam acasa trei mașini, veneam de la Sirnea, între Rucăr și Bran, pe o ploaie cumplită, care ne-a insoțit până aproape de Voinești, coborând pe la Rucăr-Câmpulung Muscel-Târgoviște…urmând să ne îndreptăm fiecare către casă.

Am vorbit ca la Târgoviște să ne oprim să bem câte o cafea și apoi să plecăm fiecare pe drumul lui. Ne-am oprit la o “unitate de alimentație publică”, sa nu-i spunem restaurant ca l-am aprecia prea mult de lângă Turnul Chindiei și mare ne-a fost mirarea când cei care trebuiau să ne servească nu ne-au servit.

De ce? Pentru că nu ne-am așezat unde voiau ei… Locurile ocupate de noi nu erau rezervate, dar “trebuiau ocupate… la urmă, după ce se ocupau celelalte…(!?)” ,,Așa am primit dispoziție de la patron!”. Am așteptat câteva minute, dar în zadar…nimeni nu ne-a mai băgat în seamă, ne-am ridicat și am plecat…

Am pierdut o cafea? Noi nu, pentru că, după ce-am făcut câteva glume pe seama celor întâmplate, am plecat mai departe.

Patronul a pierdut pentru că nu a știut cum să ne ia banii. Dacă ospătarii au dreptate, înseamnă că patronul nu are habar ce înseamnă comerț, nu știe ce dorește clientul de la el și nu știe cum să se comporte cu acesta. Patronul sau administratorul unui astfel de local ar trebui să urmeze un curs de calificare sau alfabetizare sau orice specializare în “care-i treaba cu ăia”.

La noi se crede că dacă ai bani poți face orice, adevarat, doar ca nu poti face tu cel care are bani orice cu tine. Un local situat lângă Turnul Chindiei, unde vin mai mulți vizitatori străini decât români, ar trebui să aibă niște servicii normale, dacă nu chiar deosebite.

Păcat, mare păcat pentru că uite așa ne facem de rușine.

Ionut Munteanu

Comments

munteanu

clar… @andreimihai

Marius

Mi-ai dat o idee cu poza aia, mai ales ca si eu patesc cateodata lucruri asemanatoare.

Biscu

este gandire in pur stil romanesc: e pravalia mea si fac ce vreau. nu iti convine, cara-te la altii. de ce te mai miri ???

jocuri

Si dupa aia se intreaba lumea de ce avem statutul asta in europa si suntem saraci! 🙂

Traduceri autorizate

normalitatea are alte dimensiuni in romania, nimic nu mai surprinde

Shop black

La noi daca ai bani chiar ai mana liberasa faci orice.

Blugi online

Asta chiar ca este tare. Macar daca afisa un regulament de ordine interioara la intrare. E cel mai mare om de marketing din tara.