Navigate / search

Soferii bucuresteni si claxonatul

Exista o conexiune destul de puternica intre soferii din Bucuresti si utilizarea in abuz a claxonului. Sa ne imaginam ca am putea dintr-o data sa dezinstalam toate claxoanele de la toate BMW-urile, Mercedesurile, Audiurile, Volswagenurile, Opelurile, Peugeoturile, Skodele, Renaulturile si toate cele cate si mai cate “claxoneaza” pe strazile capitalei.

Sa pastram acest moment si sa il conservam si sa incercam sa intelegem cateva situatii in care bucurestenii care nu ar mai putea sa se manifeste prin claxon.

La trecerile de pietoni unde, pentru cei care nu stiu, claxonatul este ilegal cum o sa il mai motiveze bucuresteanul nostru pe tataie sau pe mamaie care traverseaza strada si sa-i transmita “Mamaie, de ce treci strada, care-i treaba, ce te-a apucat?”. Pentru acestia si pentru cei care nu au trecut inca de clasa 2 primara, mamaile si tataii nu stiu sa zboara, si cum inca nu s-a inventat teleportarea, mamaie si tataie trebuie sa ne frustreze trecand strada.

P.S. Eu nu scriu pentru voi scriu pentru imbecilii la care ati putea sa le trimiteti sa citeasca, aviz amatorilor de senzatii tari pentru prieteni imbecili “Ghidul nesimtitului”, o carte geniala; nu genial stil Cioran, genial cotidian.

O alta situatie cand imbecilul frustrat va incerca sa isi faca semnalata prezenta este atunci cand o masina trage “abuziv pe dreapta” pentru a lasa pe cineva; e lesne de inteles ca masina a semnalizat si s-a asigurat si ca probabil locul nu era special amenajat cu scoar pentru parcare, dar…unde sa lasa nevasta, copilul, bunica, amanta sau pe orice vrea el: LA SEMAFOR?. E bine, imbecilul necontenit claxoneaza in timp de trece sfidator pe langa tine, parcat.

Asta este doar inceputul din lungul sir al situatiilor in care imbecilul va claxona. Astept sa scrieti si voi situatii in care imbecilii fac acest lucru, bineinteles va urez sa evitati orice imbecili din calea voastra.

Pastrati speranta ca acest prost obicei va fi candva interzis si ca legea se va aplica.

Ionut Munteanu

Comments

Olivian BREDA

Hai sa iti zic un banc despre soferii din Bucuresti si claxonul:
Definitia nanosecundei in Bucuresti este diferenta de timp intre momentul cand se pune verde la semafor si momentul in care se aude primul claxon.

:))

andy

Mie mi-a placut ‘Ghidul lenesului’… apropos…pune link-ul de ‘comments’ sub articol ca mi-e lene sa scrollez pana sus

Poze Daniela Crudu

Nu sunt una dintre cele care claxoneaza fara sens si nici nu il folosesc abuziv.

Dar partea cu trasul masinii pe dreapta nu mi se pare de tolerat in cazul in care nu te asiguri, nu ai pus avariile si mai ai si semnul de oprirea interzisa.

Fatade Case

Corect imi place cu am zis Daniela, de acord cu ea. Cat despre clanxonat e chair enervat, de obicei i-au clanxoane inainte sa se faca verde. Romanii= oameni needucati.

Barbie

e chiar enervant la un momendat dar pana mea ce s fakem