Navigate / search

Training Google Analytics la Timișoara la Ctrl-D

Absolut totul mi-a plăcut și nu a fost un singur lucru care să îmi displacă. A fost incredibilă atmosfera de la primul eveniment Ctrl-D.

Am vorbit despre indicatori, metrici, rapoarte, despre supoziții și presupuneri. Am aflat ce știm și ce nu știm despre cei care ne vizitează siteurile. Eu le-am spus lucruri precum “ceea ce faci cu ceea ce știi contează” și ei mi-au spus care sunt provocările lor.

Am aflat unde am putea diagnostica problemele de pe site și unde să ne uităm. Care sunt ipotezele pe care putem să le probăm și care sunt situațiile ce derivă din interpretarea metricilor și indicatorilor din Google Analytics.

Au fost 2 ore care au trecut fulger. Subiectul este foarte vast și destul de complex. Cred că unele capitole au fost tratate în fugă. Am încercat să mă încadrez în timp și în ciuda faptului că nu am reușit nu am văzut semne notabile de plictiseală pe fetele lor.

Audiență a fost extraordinară, au reacționat, au fost atenți și foarte prietenoși. M-am simțit ca acasă, la edițiile Lumea SEO PPC.

Am segmentat suficient de mult traficul din studiul de caz (siteul meu) până la momentul în care o persoană din sală care, înainte de eveniment, vizitase siteul s-a identificat cu o anumită vizită din Analytics.

În final s-a dovedit că nu era ea, cel pe care îl vizam folosise Windows, Chrome, avea browserul în engleză și intrase pentru prima oară pe www.imunteanu.com.

Când i-am lăudat și le-am spus ca mi-a plăcut foarte tare de toți cei care au participat și că au fost o audiență foarte plăcută erau ușor sceptici vis-a-vis de sinceritatea mea. Cred ca sinceritatea sperie uneori :).

Ma bucur ca am cunoscut echipa X3, organizatorii evenimentului Ctrl-D, oameni foarte primitori. Mulțumesc Ștefan, Gabi, Oana, Monica, Silviu și tuturor celor din echipă. Vă mulțumesc că mi-ați dat ocazia să vă cunosc.

Fiți pe fază! Se vor publica poze pe pagina de Facebook Ctrl-D.
(acest articol a fost scris cu diacritice intenționat)

Ionut Munteanu