X
    Categories: Părerile mele

Trei tipologii. Invinsi, luptatori si invingatori.

Educatia ne-a invatat ca daca ai realizat ceva de care esti mandru, daca ai implinit un obiectiv prestabilit, daca ai respectat regulile moralei sociale, daca ai facut bine mai mult pentru altii decat pentru tine, atunci cu siguranta este un invingator.

Suntem oare frustrati cand privim spre aurarii ce achita cash cateva tone de fiare de marca. Cred ca suntem doar tristi pentru o tona de nedreptate, ne infuriem si ne denaturam stabilindu-ne obiective similare celor care, la rece, ne provoaca lehamite si sila.

Si totusi, de ce cel mai destept dintre romani nu are cea mai frumoasa masina, cea mai spatioasa casa, cea mai frumoasa si iubitoare sotie, copii sanatosi, un job unde este respectat sau o afacere care ii merge pentru ca este serios.

Valoarea este pentru cei lipsiti de frustrati s-ar crede, caci daca cei care gandesc cu spiritul unui adolescent istet sunt frustratii, cei care au gramezile de fiare si se scalda in aparente si baloane de sapun sunt cu siguranta linistiti si lipsiti de frustrari, caci daca frustrarea este generata de imposibilitatea de a plati cash ceea ce platesti in 60 de luni cand castigi 2 sau chiar 3 tone de portocale in bani pe luna.

Cine sunt atunci invinsii si invigatorii? Sunt cei care sunt nefrustrati invingatorii si cei frustrati invinsii. Daca asta este adevarat atunci cu siguranta trebuie sa fie si un loc pentru cei care nu au renuntat sa creada ca lucrurile valoroase pot fi completate de cateva tone de fiare de marca, lipsiti de ipocrizia renuntarii, cu spiritul deschis si fara cute de nesimtire. Acestia din urma sunt altfel decat cei invinsi dar nu sunt inca invigatori.

Cred ca acestia sunt luptatorii, ei sunt o actiune inceputa undeva in trecut si inca neterminata in prezent care va continua cu siguranta in viitor.

Dati click pe reclamele platite ca sa pot sa platesc cateva kg de fiare. (asta cred ca poate fi considerata o gluma, din singurul motiv ca ar trebui sa dati semnificativ de multe clicuri pentru a ajunge la 1 kg de fiare)

Ionut Munteanu :