X
    Categories: (2008 - 2009) Articole vechi

Un idiot care a zis ca “hainele nu se vand pe net”

Am terminat de militat contra catelusilor, pisicutelor si altor animaloaie care convietuiesc pe strazile din urba in care ne aflam si stand in spatele lui Mamut (Dell-ul meu de 17 « inci ») navigam prietenos pe-al nostru internet local (.ro) si mi-am amintit de ceva frumos.

Am dat de un site dat dracului, Ma Nene, site-ul asta e marfa rau, are doua grupe principale de produse tricouri si cadouri, un design foarte prietenos-urban-luminos-curat si elemente de prietenie care fac experienta sa fie de neuitat si de « mai da-mi, mai vreau »

Incearca sa cumperi din acest magazin urban, ai modele, ai dimensiuni, ai culori, ai buton mare si atractiv de « Adauga in cos », pana si pretul ti-e mai mare dragul sa il privesti, cocotat fiind cu un design mai mult decat doar dragalas.

Cateva dintre categoriile de « victime si grupe de victime » ale pre-interesantului magazin virtual sunt Oamenii, Femeile, Hanoracele si Idiotii. Mare creativi, ah si daca gasiti in sunetul mut al vocii mele lecturate vreun iz de ironie sunteti complet in a 4-a categorie.

Cosul de cumparaturi, elegant si neintrusiv in al doilea ecran, elementele de comunicare Twitter, Facebook, prezente dar nu scoase in fata, dar permanent un produs poate sa fie promovat catre messenger, catre un prieten, catre lume prin toate retelele sociale si grupurile de online-isti si nu numai.

Aprope ca am orgasm « Spune-ti parerea despre produs » este de-a dreptul fenomenala si pentru a creste credibilitatea aproape pe fiecare pagina (nu am avut rabdarea sa intru inca pe fiecare pagina) ai cate o recomandare de la un client, pe bune sau nu, face toti banii.

Pe langa faptul ca poti cumpara cu cardul si produsele sunt de-a dreptul « destepte » chiar si cele pentru « idioti », sa dati clic dreapta jos sa vedeti programul de afiliere, bannerele pentru (daca imi place) stirile pentru continut si pagina de contact care e un « business on-hold » – virtual-answering-machine online, un « apasa 1 pentru… » dupa care poti sa ne scrii daca nu te-am satisfacut.

Si da, m-ati satisfacut. Acum daca ar fi si valid XHTML si ati include extern JavaScripturile si in loc de tricouri fara oameni ati pune oameni frumosi in tricouri atunci v-as felicita chiar si pentru titlurile diferite, meta-urile editate si cele 600 de pagini indexate.

M-am grabit sa scriu ultimul paragraf si am omis sa va spun despre planul de afiliere, extraordinar de bine gandit si dupa ce au ascultat parerile utilizatorilor au si schimbat politica de afiliere, adica le pasa.

Copyleft iMunteanu, asta e tot de ei pana si acum dupa 4 ani de la lansare nu inceteaza sa fie « un site dat dracului », felicitari Tu.ro

Ionut Munteanu :