X
    Categories: (2008 - 2009) Articole vechi

Un nou hobby – Fizica Teoretica

Dupa cum stiti sunt un mare fan al filmelor Sci-Fi si am incercat sa inteleg de unde aceasta fascinatie pentru Sci-FI, care dintre tipurile de Sci-Fi imi place.

Am catalogat 2 tipuri de filme Sci-Fi: tehnologice si religioase. In toate am gasit fascinatie, insa la un moment am inceput sa fiu usor plictisit de sci-fi-ul religios, cu ingeri, demoni, vampiri, ritualuri, pedepse, am gasit ca le lipseste esenta deaorece raul nu exista intr-o stare supraomeneasca, raul este un concept uman si este definit de actiunile noastre.

Si astfel plictisit m-am orientat catre Sci-Fi tehnologic; fara a fi o delimitare foarte exacta, tehnologic este acel sci-fi in care oamenii sunt oameni si toate lucrurile care nu sunt inca reale sunt date de tehnologie.

Nu de mult timp am finalizat cele peste 200 de episoade StarGate SG1 si toate cele 5 serii StarGate Atlantis, si sunt in stand by pentru noua serie StarGate Universe. Oricum ar fi am fost fascinat de acest film si in cautarea altor atractii am ajuns la diferentele dintre ceea ce era imaginatie si ce era stiinta in alta serie interesanta Star Trek Original si cum telefonul pe care il folosea capitanul Kirk a fost cu mult depasit de Iphone si cum monitoarele din Star Trek Next Generation ale capitanului Picard erau invechite fata chiar de LCD-ul la care ma uit acum, am mers chiar mai departe spre fizica teoretica.

Dupa acestea l-am “cunoscut” pe fizicianul teoretician Michio Kaku si am realizat ca tot ceea ce povesteste acest profesor teoretician si fizician despre teoria relativitatii, despre invizibilitate, despre teleportare, despre calatorii in timp si universuri paralele, despre 3 tipuri de civilizatii par a fi metafore ale sci-fi-ului insa sunt toate posibile astazi intr-o forma sau alta.

Ah, si chiar daca incep sa am un hobby in zona fizicii teoretica va asigur ca nu stiu sa scriu limba fizicienilor, nici nu am frecventat prea des orele de fizica in liceu.

Astept parerile voastre!

Ionut Munteanu :